Είναι η νέα μόδα που έχει κατακτήσει όλο το σύγχρονο κόσμο, και όχι άδικα, γιατί θεωρείται ως ο πιο ευχάριστος συνδυασμός άσκησης, χορού και αισθησιακής κίνησης ! Αποτελεί έναν ιδανικό τρόπο άσκησης για το ανθρώπινο σώμα, πρώτον γιατί ξεφεύγει από τα τετριμμένα είδη γυμναστικής και δεύτερον γιατί δεν χρησιμοποιούνται βάρη ή αντιστάσεις, αλλά το ίδιο μας το σώμα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά άμεσα στο σώμα, ως σύσφιξη, μείωση κυτταρίτιδας και χάσιμο πόντων ενώ αυξάνεται η αυτοπεποίθηση, βελτιώνεται η φυσική μας κατάσταση και φυσικά φτιάχνει η διάθεση μας κάνοντας κάτι τόσο ευχάριστο. Η γυμναστική και ο χορός στο στύλο είναι για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας, σωματοτύπου και φυσικής κατάστασης. Περιλαμβάνει γυμναστικές και ακροβατικές κινήσεις και χτίζει αντοχή και μυϊκή δύναμη.

 
Συχνές ερωτήσεις
1. Τι κινήσεις θα κάνω;

Υπάρχουν 3 επίπεδα . Όλα περιλαμβάνουν  κινήσεις  στο έδαφος, στροφές, φιγούρες και μικρές χορογραφίες αλλά με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Ενδεικτικά σ’ένα μάθημα περιλαμβάνονται : Ζέσταμα –Διδασκαλία κινήσεων στο έδαφος –Διδασκαλία κινήσεων στο στύλο –Δημιουργία χορογραφίας – Αποθεραπεία και διατάσεις.

2. Τι θα πρέπει να φοράω;

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να αισθάνεστε άνετα. Είναι χρήσιμο όμως να μένουν γυμνά  τα χέρια και τα πόδια για να δημιουργείται μεγαλύτερη τριβή με τον στύλο. Μπορείτε να φοράτε ένα σορτς και ένα αμάνικο μπλουζάκι για  μεγαλύτερη ευκολία στις κινήσεις. Απαγορεύεται να χρησιμοποιείτε κρέμα σώματος ή  λάδι πριν το μάθημα καθώς θα είναι πολύ επικίνδυνο να γλιστρήσετε.

3. Είναι η γυμναστική σε στύλο καλή ως άσκηση;

Η γυμναστική σε στύλο είναι ιδανική μορφή άσκησης καθώς γυμνάζει όλο το σώμα, ιδιαίτερα τα χέρια, τους κοιλιακούς και τους γλουτούς. Βελτιώνει την αντοχή και την φυσική κατάσταση.